Mert mi ennyire kemények vagyunk …

Arra gondoltam írok most már egy kicsit az Airsoftozásról is, hisz itt – ott érintőlegesen felmerült már, de komolyabban (már amennyire itt bármi is komoly), még egyszer sem szóltam róla.

Nem szeretném itt azt leírni mi is azaz, arra álljon itt a link a WikiPédiáról.

Viszont arról írnék, hogy hova is jutottam, mi is történik és miért is vagyunk mi olyan nagyon kemények Smile
Már 6 vagy 7 évvel ezelőtt elkezdtem Airsoftozni, természetesen egyből én lettem Rambo, a halál osztó (persze hamar jött a pofára esés Winking smile). Akkoriban komoly játékok voltak, alig került valamibe, viszont a felszerelés borzalmasan drága volt. Persze volt akkora szerencsém, hogy a Stormregionnél jól kerestem, úgyhogy hamar egy Ak-47ak47 es tulajdonosa lettem. Nagyszerű kis puska volt,, Tokyo Marui, ami akkoriban, és most is, komoly névnek számít az Airsoft fegyver gyártók körében.  Gondolom senkinek sem kell bemutatnom az AK-47 est, már azok közül, akiket érdekelnek a fegyverek. Napjaink legjobb kézifegyvere, ami nem csak a Harmadik Világbeli országokban elterjed, de az Amerikai Hadsereg Különleges Erői is használják, persze nem hivatalosan. A története még a 2. Világháborúból a németektől indult, majd a Szovjetunióban lett belőle az, ami. A Magyar Honvédség is ezt a fegyvert rendszeresítette, ahogy kb. az összes volt Szovjet tagállam.

m14Ezt követte egy M14 es mesterlövész puska, szintén a Tokyo Maruitól, távcsővel, bipoddal, ahogy kell. Nagyon, nagyon szép puska, amit a mai napig használ az Amerikai Hadsereg, de a története eléggé rosszul kezdődött, a 2. Világháború után az USA hadereje új fegyvert akart, ez lett volna az M14, amibe sok millió, vagy milliárd dollárt öltek és nem lett alkalmas egyszerű rohamfegyvernek (amit nem is csodálok, nagyon nehéz és nagyon hosszú). Mikor a fa verziót műanyag váltotta fel, jelent meg az M16 os, ami teljesen kiütötte a nyeregből, mint rohampuska.

Mindezeket egy M4 Tactical karabély követte. m4Ez egy modern puska, amit az Amerikai Hadsereg napjainkban használ, főleg a Különleges Erők. AZ elődje a Vietnámi Háborúkból ismerős M16 os, de ez a fegyver már sokkal megbízhatóbb és kényelmesebb. Míg az Oroszok az AK val egy pillanatig sem figyeltek a bal kezesekre, addig az M14 es teljesen átszerelhető és használható bármelyik kézzel. Kicsi, könnyű puska, ami a változtatható válltámasznak köszönhetően egyaránt használható épületben és szabad téren is, akár “mesterlövész” puskának is, egy jobb távcsővel.

Ahogy teltek múltak az évek egyre többet és többet tanultam, ismeretlenektől, nagynevű játékosoktól, de főleg az els csapattól, ahol tag lehettem: First Templar Division. A csapat tagja egy volt katona volt (Skót), aki nem kevés szerénységgel és türelemmel próbálta belénk verni mindazt amit a seregben tanult és az Airsoftban is alkalmazható. Senki ne higgye azt, hogy ezek az egyszerű buta katonáknak való dolgok, ahol maximum két darab egyjegyű számot kell összeadni, vagy megjegyezni, hogy melyik a térkép teteje.

A kézjelek, a vonulások, a megfelelő taktikák, és akkor még nem is beszéltem arról, hogy mit kell csinálni egy épületben, ami maga a rémálom, rengeteg dolog, rengeteg minden amire figyelni kell, és ha azt hinnénk, hogy mindez megvéd a haláltól, akkor tévedünk, talán a 0% ról 10% ra növeli a túlélési esélyeinket.

Nézzük akkor a jelent Smile az is érdekes, hisz jelenleg a DevGru csapat tagja vagyok egy pár felettébb értelmes emberrel. Persze még a kezdőbb szinten állunk, de hála a jó marketingnek és sokszor a csapat felkészültségének, itt – ott már jegyzik a csapatunkat Smile

askep

A DevGru név nekem eleinte nem sokat mondott, de kiderült, hogy nem akármilyen csapatról van szó, hisz ez a Navy Seal egy legelitebb alakulata (állítólag Ők kapták el Osama Bin Ladent is). Nagyon kemény figurák, de hát ha már kezdünk, kezdjünk komolyan.

A csapatunkban nagypotenciál van, remélem is, hogy kellően összerázódunk és eredményeket érünk el. Főleg, ha már ilyen szépen nézünk ki Mosolygó arc

Mostanában rákaptam a mesterlövészkedésre, amire szerencsére a mostani pályák adnak már némi lehetőséget. Hát igen camper genya lettem, de hát valakinek ezt is kell csinálni Mosolygó arc Sokat segít, hogy annak idején eléggé beleástam magam a témába (sokat Battlefieldeztem).

No, szóval volt itt szó puskákról, meg csapatról, remélem mindenki érdeklődését felkeltettem! Főleg, hogy most (2011. Október 23. án) lesz az első Airsoft Börze! Jöjjön el mindenki aki érdeklődik!