Rift vagy nem Rift …

Hát igen, megint a Rift, pedig volt már róla szó, de azt hiszem érdemel még néhányat.Rift Nem ez az első MMORPG amiről azt hallottam, hogy WoW verő lesz, de ez az első, amiről el is hiszem. Amikor kipróbáltuk azt hallottam minden honnan, hogy unalmas, nincs benne end content, senki sem játszik vele … de hát ez annyira még nem tántorított el. Megnéztem vannak-e hozzá addonok, mert hát egy igazi MMORPG fokmérője az, hogy van-e hozzá addon … a http://rift.curse.com/ on alig egy pár van, de azoknak sincs meg a helye, hogy az ember hova tegye Őket … ez megmondom őszintén kissé elbizonytalanított. Na de akkor maga a játék … csupa őrület, kb. szó szerint, ugyanis a kezdő területen egyszerűen annyi minden van, hogy nem győzünk utána rohangálni. Szerencsére minden ami a WoW ban idegesített az itt úgy lett megoldva, hogy NE idegesítsen. Akár lvl1 en lehet az embernek lova, ha van pénze, a komolyabb cuccok accounthoz vannak kötve, a temetők nem 10 perc sétára vannak, a 4 szinttel magasabb mobokat nem 2 ütésből ölöm meg és vannak igazi world eventek! Méghozzá nem is akármilyen inváziók vannak itt!

Invasion

Ez a lvl1-lvl19 es kezdő terület, ahová a gyakorolgatás után érkeznek az emberek. Igaz eleinte lent délen vagy, ahol csak néha vannak riftek, de hát onnan hamar eljön mindenki Mosolygó arc 

Egy egy ilyen invázó közepén ott lenni és nyomni a gombot marha érdekes, persze lehet mondani, hogy az ember hamar megunja, habár a WoW ból borzalmasan hiányoztak az ilyen Open World eventek, ahol nem csak a mobokkal de PvP serveren akár egymással is lehetett küzdeni!

Life Rift

A legjobb az egészben az, hogy képesek voltak mindezt úgy megoldani, hogy nem a nagyon erős, csak kocka idióták tudják megcsinálni, de azért az ügyesebb játékosok kihívásokkal találkoznak! Vannak ugyanis eme Rift ek, amikből van pár féle, mind meghatározza, hogy milyen mob jön ki belőle. Ezeknek a Rifteknek vannak szintjeik is, így azt is megmondják, hogy milyen erős az, ami kijön, ergó szépen be tudod magadnak osztani, hogy éppen mivel akarsz megküzdeni! Nagyon hatásos! Arról nem is beszélve, hogy vannak RAID Riftek, amikhez ugye komolyabb társaság kell, gondolom jóval komolyabb felszereltséggel Mosolygó arc

A Rifteknél lehet Public Groupba csatlakozni, ha van ott bárki más, és akár egy grouppá vagy raidé össze lehet állni, és úgy csetepatézni Mosolygó arc Ez általában jól is működik, nekem eddig nem volt vele gondom (de én még csak a kezdő területet láttam!)

Na igen, és épp ma jött ki új patch! Vacak 1GB nyi, amiben új Rift et tettek be, méghozzá PvP Riftet. Erre kíváncsi leszek ha oda jutok!

Apropó PvP Mosolygó arc természetesen kipróbáltam. Hétköznaponként munkaidőben (mert hogy szabin vagyok) is jóval kevesebb a várakozási idő, mint a WoW ban, tehát lehet PvPzni és mivel vagy jobb a WoWnál, vagy ugyan olyan, alapból onnan lépsz be a PvP be ahonnan akarsz (milyen meglepő …), van egy csomó Daily quest, hétvégén dupla pontok, most hoztak be új PvP Warfrontot (az ugyan az mint a Battleground), van egy csomó frakció, vannak PvP itemek, külön lehet venni PvP talentet (nem 1000 goldért, hogy tudjál instázni), 2500 valor ért (ami a honor).

PvP

Mindezek mellett van pár olyan kiegészítés a Rift ben ami nagyon hiányzik mindenhonnan. Ilyen apróságok, ha ki alt tabolok a Rift ből, akkor leveszi a hangot, de ha megtámadnak, akkor villog a taskbaron az ikonja!! Ilyenkor lejjebb veszi az FPS-t is, hogy ne egyen annyi processzort!

Minden ablak mozgatható, van benne külön Layout editor, amivel mindent mozgathatunk, átméretezhetünk, opacity-t állíthatunk.

Az engine is sokkal sokkal fejlettebbnek tűnik, sokkal részletesebb, szebb mint a WoW-é és még így is jobban fut. A fővárosban nem 2 FPS, pedig kb maxra van húzva, és történés is van!

Instance-t én még nem próbáltam, de azt mondják, hogy jó! Az látszik, hogy a fejlesztők teszik bele a contentet (most jött még 1 10 es raid instance, megjelent a cross shard looking for group (shad = server), WoW ban jó sokat kellett rá várni és mindezek mellett mind ahogy már írtam, nem idiótáknak fejlesztik, hanem komolyabb játékosoknak (persze eljöhet az idő, amikor más sok lesz itt is a rinya, hogy jaj jaj nem akarok játszani, csak kell az epic … habár ezt is megoldották, mindenki kaphat epicet egyből Mosolygó arc)

 

Szóval én javallani tudom a játékot csak, mindazoknak, akik valami komolyabban akarnak játszani mint a WoW, mert ez tényleg jobb!