Sherlock Holmes 2

A hétvégén az én drága párommal úgy döntöttünk, hogy elmegyünk moziba és megnézzük a Sherlock Holmes második részét.
Sherlock Holmes 2

Maga Sherlock Holmes története kifejezetten érdekes, sőtt, a két színész, Rober Downey Jr. és Jude Law is kifejezetten tetszenek, bármilyen filmben is szerepeljenek.

Itt szokott jönni a de, úgyhogy jön most is. Sajnos úgy veszem észre, hogy napjaink Hollywoodjában nem számít más, csak hogy egy film legalább 2 órás legyen.

Sajnos ugyan ez történt ezzel a filmel is. 2 óra … amit semmi sem igazol. Habár a Holmes sorozatok sok sok órát tesznek ki, itt a sztori egyszerűen nem volt elég, hogy kitöltsön 2 órát (habár elég is lehetett volna).

A fim első másfél órájával nincs baj, ott az ember még elvan azzal, hogy nézi az múgy egésszen látványos jeleneteket, mosolyog az alkoholista, önpusztító Holms-on, sajnálkozik ez az iránt, de utánna már nehéz bírni cérnával.

Habár szerintem sok olyan szál volt a filmben, amit sokkal jobban ki lehetett volna fejteni, ezáltal akár 2 óra fölé nyújtani a hosszt, de sajnos ez nem történt meg. Egyszerűen el lett vágva, vagy hamar le lett zárva.

Ugyancsak hiányoltam a filmből azokat az elemeket, amikkel Moriaty igazi bűnözővé, hihetetlenül elképszetően hatalmas technológiai borzalommá válik. Persze volt pár fura ágyú lövedék, meg a 1ö lövéses autómata pisztoly, de valahogy ez nem igazán nyűgözött le.

Sherlock Holmes sem az, akit az eddigi soroyatban megismertem, habár ez a legkisebb baj, de akkor is jó lett volna, ha kicsi nyomozás is van a filmben, nem pedig csak egy szimpla látványos akció filmet kapunk, amit elég végig nézni tompa agyal.

No, de a sok rossz ellenére nem egy rossz film, nagyon látványos, érdekes, izgalmas, de semmiképpen sem mozi barát. Otthon a kényelmes heverőröl szabad megnézni, máskülönben komoly ülési zavarokat okozhat Smile