WayteQ x960BT és az Igo Primo 2.0

A napokban kezem közé keveredett egy ilyen eszköz, ami nem más mint egy egyszerű GPS –el felszerelt Windows CE 6.0 –ás kézi készülék, igazából semmi extra … külsőre!

No de nézzük mi is van a fedél alatt Mosolygó arc WayteQ x960BT

Maga a készülék nem egy nagy szám, persze a WayteQ kellően figyelt arra, hogy mi balkáni nép se valami borzalmasan fröccsöntött kopogós műanyagot kapjunk!

Ez a készülék azért a mai eszközökhöz mérten viszonylag erős, de messze elmarad egy mai okos telefon tudásától.

De azt hiszem nem is ez a lényeg, hiszen azt, amit ki kell szolgálnia, ki is szolgálja, és hogy mi lenne ez? Nem más mint az Igo Primo! Eddig se nagyon értettem, hogy miért léteznek más, nem ingyenes (annak lenne csak esélye) navigációs szoftverek … de most már teljes a képzavar nálam ez ügyben …

Na de először még pár szót az eszközről. Ugyanis a WayteQ nem hagyta annyiban, hogy nesze egy Windows CE és kezdj vele valamit … és szerencsére nem is egyből a navigáció indul el (főleg, és erre annak aki ilyet vesz tessék vigyázni! NEM ADNAK HOZZÁ navigációs szoftvert, azt külön kell beszerezni). E helyett egy alkalmazás indul el, ami egy egészen igényes felület, pár alkalmazás ikonjával. A programot a WayteQ készítette, regisztráció után akár frissíteni is lehetne, de az én készülékemen a legfrissebb verzió volt. (Halkan jegyzem meg itt, hogy a WayteQ et nem úgy kellett frissíteni, mint a MIO-t … kidobnak valami fehér oldalra, 8 semmit mondó link közé, amiből 3 nem működik, a maradék meg a nevével ellentétben nem jó az adott készülékhez …. teljesen nevetséges, és szánalmas a MIO rendszere …).

De igazán még csak nem is ezek a dolgok voltak azok, amik megleptek, hisz az iOS, Android, sőt a Windows Mobile 7 óta tudjuk, hogy mindent csak szépen lehet eladni! Ami igazán jó volt, azaz, hogy a készülék 2 számomra nagyon hasznos funkcióval rendelkezik:

  1. Bluetooth kapcsolódási lehetőség
    Azaz képes kommunikálni a telefonommal! 2 kattintás volt, összepárosítani, majd kb. még 2 kellett ahhoz, hogy lássa az összes partneremet, és mindenféle gond nélkül felhívta Őket! Nagyszerű! Végre nem kell vezetés közben telefonálnom! Mosolygó arc (eddig se tettem sose)
  2. FM ki hangosítás!
    Nem is tudtam, hogy van ilyen Mosolygó arc és milyen nagyszerű feature! Egyszerűen (erre rá kellett azért jönnöm Mosolygó arc) be kell dugni a töltőt a készülékbe, beállítom, hogy milyen frekvencián sugározzon és kész is! A hangok nem a készülék hangszóróiból jönnek, hanem a kocsim rádiójából, amit aztán a kormányba szerelt vezérléssel olyan hangerőre állítok amilyenre akarok!
    Csak habnak mondhatnám a tortán, hogy az Igo Primo –ban van zene lejátszó, így vezetés közben mondja merre menjek és 20GB –nyi MP3 -at tud lejátszani! (Amikor a néni beszél akkor szépen lehalkítja a zenét). Ezzel megoldódott a sok CD probléma. (persze a készülékben is van zene lejátszó, csak azt nem halkítja el Mosolygó arc)

Persze … képes AVI, MPEG és Flash Video lejátszására is! Szóval lehet filmet nézni az anyós ülésen ülőnek! (valóban nem javaslom a filmnézést vezetés közben, de hallgatni lehet, amire a készülék is rásegít, mivel a lejátszás erősen frame dropos.

 

Na de nézzük az Igo Primo-t!

Igo PrimoEléggé régóta használok Igo termékeket és  a nagyon régi nagyon kezdetleges verzióra sem tudtam azt mondani, hogy gagyi … de ez a Primo .. ez egyszerűen elképesztő …

Az egy dolog, hogy megmondja a Női Melltartó kosár méreteket Ázsiában is Mosolygó arc de vezetés közben is rettentően igényes és borzalmasan sok információval képes szolgálni!

Ami eddig a legjobban bejött az új női hang, aki képes arra, hogy elmondja, melyik utcába kell beforduljak! (bámulatos hol tart már a tudomány).

Mindezek mellett előre jelzi, hogy hol lehet traffipax Mosolygó arc, mutatja, mennyit tettem már meg az adott útvonalból, és nagyon szép képekkel illusztrálja, hogy az autópályán milyen kihajtón kellene kimennem Mosolygó arc

Persze mindezek mellett a régi Igo minden funkciója megtalálható (pontosítva azok amikre egyáltalán emlékszem, valaha használtam).

Persze van benne kép nézegető is (nem tudom miért Mosolygó arc), szól ha akadály van az úton (szerencsére még nem kellett kipróbálnom).

Ahogy már említettem van benne zene lejátszó is, ami az MP3 -akat simán lejátssza, valószínűleg a WAV és OGG fájlokat is.

Egyszóval a WayteQ x960BT és egy Igo Primo 2.0 tökéletes választás a kocsiba, ami egy egyszerű személyautóból is Hi-Tech multimédiás navigációs központot varázsol Mosolygó arc