Star Wars: The Old Republic!

Gondoltam még addig írok, amíg még friss az emlék, ugyanis kaptam beta kulcsot az SWTOR ra (az új Bioware, Lucasarts MMORPG), ami a mai nappal el is indult és lehetett tesztelni, nyúzni, próbálgatni.

Hát azt nem vártam, hogy minden szerver fullon lesz, de így volt, habár ez semmiféle fennakadást nem jelentett, 2 click és már bent is voltam.

Elsőre kicsit furán hatott, hogy 2 féle Jedi közül lehet választani, de elhatároztam, azért sem leszek Jedi, inkább egy tökös katona! Hát itt volt az első szájhúzásom … azt talán el tudom fogadni, hogy azt akarták ne nézzen ki minden köztársasági katona ugyan úgy, mert hát oké, hogy klónok, de hát azért mégiscsak játék (persze a Star Wars animációs filmekben ugye ezt meg tudták oldani egész jól), de hogy egy ennyire nevetségesen borzalmasan ronda buta törpe négert tegyenek oda vörös hajjal … az már mégiscsak megrázó …

Na, de mindegy, nyomás tovább, karakter generálás, ismerkedés az alap gui val, amin sok mindent nem lehet megtalálni, az ikonok kb. semmit nem sejtetnek a funkcióról ami mögöttük van, sebaj, Beta, úgyis alakul’!

PLAY!

Hát … vártam a videók után, hogy valami durva űrállomáson, vagy egy köztársasági csillagrombolón, vagy egy Smuggler hajóján eszmélek, mivel lvl1 es vagyok, valami elaggott csatavértben, ami már alig ad valamit, de legalább katona félének nézek ki … hát nem … volt egy rettenetesen gyenge cutscene, ahol emberünk beszélt és beszélt és beszélt … gondolom az angol sw fanok elolvadtak ettől, én baromira untam és sajnos 3. elindításra jöttem csak rá, hogy el lehet nyomni space val, ezek után a játék 2 dologból állt:

1 es gomb nyomkodása – ezzel lőtt a katonám, meglehetősen bénán, borzalmas animációval és persze semmi köze nem volt a Star Warsból megszokott speciális lézer hangnak (mert amúgy a lézer igazából hangtalan)

Space gomb nyomkodása – ami néha a quest adó figura előtti ugrálásba torkolt, mert annyi volt a felesleges hülye monológ, hogy egyszerűen alig bírtam … lőni akartam a szeparatistáka, vagy a gonosz jediket, vagy bárkit, de nem egy bajszos parattyó pusztai parasztlegény előadását hallgatni, hogy mennyire szuper, hogy én mint szuper zseniális kommandós (kék melegítő fölsőben) itt vagyok Mosolygó arc

Sokat nem javított a helyzeten az sem, hogy a grafika az egyszerűen gyenge volt. Sem stílusa nem volt, mint a WoW nak, amit én személy szerint kedveltem, de nem egy hipoly ugye Mosolygó arc, sem nem nézett ki jól, mint a Warhammer Online, vagy a Rift. Egyszerűen béna volt, gyenge és steril.

Erre persze biztos az a válasz, hogy nem húztam fel maxra, hát nem, mert így is kicsit … szaggatott. Pár dolog maxon volt, pár dolog meg minimumon (semmi olyan amitől jobb lett volna …)

Emellett a játékban volt rendesen idegesítő – igen, engem idegesítő bug, ami mivel én játszottam vele, számomra zavaró és idegesítő volt, ettől lehet még sokan kifejezetten élvezik – egyáltalán nem kezelte Logitech egeremet, amit a legutolsó benga 450ft os FPS játék is kezel (a + gombokra gondolok itt, amik be is vannak állítva egy egy billentyűre), nem lehetett átállítani a follow camerat (vagy én nem találtam a menüben), a windowed mode azt jelenti náluk, hogy ha el alt tabolok akkor 15-20 másodpercig tart, amíg újra megjelenik minden …

No, sok is volt a beszéd már, lehet én vártam túl sokat a játéktól, vagy éppen csak elfogyott a pénz Biowarenél … de nekem hamar kuka lett, pedig Star Wars!!! ebből vackot csinálni igazi művészet … úgy néz ki ott is dolgozott pár művész Mosolygó arc

Pre ordert semmiképpen sem javaslom! Ha lesz a végleges verzióból Free Trial, inkább azt, de még így is várnék vele 1 évet, hogy kiforrja magát, vagy bedőljön.