RSS Push Enterprise Server

Hát ma este nem unatkoztam. Elhatároztam, hogy kihasználom a BlackBerryt és írokegy RSS letöltő,  majd Emailben elküldő servert, azaz az RSS Push Enterprise Server-t 🙂 persze mindezt Javaban, hisz Linux alatt kell működnie, és nem C++ ban akartam szüttyögni az alapok megírásával .. hajjaj Ati elrontasz 🙂

Az egész jól indult, viszonylag gyorsan megírtam az egész alkalmazást, szépen leszedte az RSS-t, csinált belőle levelet, majd a Java Mail segítségével már majdnem el is küldtem. Igen ám, de Windows alatt nincs SMTP serverem. Hát, jaj, mit lehet tenni, juj Google! töltünk le egyet! Azonnal fel Googlera, “Free SMTP server windows”, jött is a találat, a progi neve: Free SMTP server. Több fórumon áradoztak róla, hogy milyen jó!

scrfreesmtp1

Azonnal letölt, elindít … hát volt vele gond. Az első azaz, hogy nem zárta le a kapcsolatot, a Java Mail meg így nem működött.Beállítási lehetőség semmi nincs benne. Második probléma, hogy a 10. mailnél (azaz próbánál!) szólt, hogy hát vele max 10 et lehet 1 nap elküldeni, mert hogy Freeware. Aha, rendben, rohadj meg. Akkor linux install VirtualBoxba … jaj nekem .. nem volt egyszerű az Ubuntu … de felment, update megvolt .. nahh akkor install valami SMTP server … nem volt más, Exim4 viszonylag egyszerű, gondoltam én.

Első kör, VirtualBox hálókártya beállítás. Mivel annak idején úgy tettem fel, hogy nem installáltam  hálózati supportot, először uninstall, majd install, juj lehetett beállítani. Semmi nem volt jó neki, nahh fél óra szarakodás után a Windows végre látta! De az Exim hez nem tudtam csatlakozni, csak az apache hoz. Jól van Exim config, conf, conf … nahh sikerült, hogy látom a portot, ezaz, Java Mail, timeout … mi a szar … jahh hogy azon az ipn nem engedi, ok, engedd, timeout …. jahh hogy 10 sec kell mire észhez tér, CSATLAKOZIK! 550 relay denied … istenem neee … 1 rohadt mailt akarok küldeni saját magamnak … google, exim, mindenki azt írja használjak postfixet, courier-imap al és mysql el … kösz nem … 1 óra kemény szenvedés után végre működött az Exim! azaz csak azt hittem, ugyanis nem engedélyezett emailt küldeni saját magán keresztül, mert egy gonosz hackernek hitt …

Nah itt untam meg ezt a dolgot, gondoltam fordítok 1 jar-t, amit majd felteszek a szerverre, hisz platform független! Nahh megtanultam hogy kell ANT build.xml eketet csinálni. Ez hamar kész lett, feltettem a szerverre a jarokat, majd jött a következő öröm … a java egyszerűen nem töltötte be a jar libeket, akárhogy mondtam neki, egyszerűen nem vett róla tudomást … küszködés megint, meguntam, csináltam 1 jar-t amit végül sikerült elindítani ….

Ezután még 1 órát küzdöttem kb (mondani sem kell a BlackBerry kb 30-40 perces késéssel szedi le a mailjeimet … ennyit az instant mailről ..) de sikerült végre. Leszedi az RSS-t, felolvassa a szép HTML templatet, behelyettesíti az értékeket, majd elküldi a megadott email címre. Már csak az van hátra, hogy tudjam melyik RSS bejegyzés volt utoljára, ne küldjek mindig mindent!

Éljen … éljen …