Blackberry 9700

Igen itt van! Az új kütyü, egy BlackBerry Bold 9700 as készülék!
Hát mit is mondjak, a T-Mobile nál és a weboldalakon olyan szép készülék a valóságban kissé egyszerű. Maga az eszköz roppant kicsi, meglepően könnyű, nagyon elegáns, jól kidolgozott, habár a gombok nekem kicsit kicsinek tűnnek.

BlackBerry Bold 9700

Impozáns, megnyerő. Egyfolytában az ember azt halja sok helyről, hogy a BlackBerry mekkora szám, Amerikában csak ezt veszik, mert cool és funky.

Hát … először is ez a telefon tipikus: ne ítélj ránézésre. A csillogó külső rút belsőt rejt. A menük … mit menük, azok nincsenek … szóval “odabent” egyszerűen szavak vannak kiírva és a középen lévő bizgentyűvel lehet scrollozni köztük, kattintással kiválasztani, ilyenkor jobb esetben feljön egy nem szétesett menü.

Áhh de gondoltam kit érdekel, induljon a Facebook, a WordPress, nyomassunk hozzá játékokat, témákat, zene, video, minden ami csak kell! DUUUURRRR … még 1 pofon 🙂 hát a BlackBerry oldalon van 1 szuper program (ezzel lehet csak telepíteni progikat a hivatalos oldalról) az App World! Juj download, install: Not available in your region. ??? WTF ???

Egy pár supported countries:
Jamaica
Montserrat (tudom én vagyok a bunkó, de ez hol van?)

Térkép képe

Peru
Philippines
Uruguay
Thailand
Trinidad and Tobago
Turkey
Turks and Caicos Islands

ÉS HUNGARY AZ NINCS!! lol … tehát eme szuper alkalmazást dobhattam a kukába. Nah de ezzel azért nincs vége. Gondoltam akkor majd telepítek url ről, kicsit kényelmetlen, de hát istenkém …

Sajnos nem… az egyetlen lehetőség: Open in App World … nahh az vagy nincs, vagy csak annyit mond, hogy nem elérhető. Vicc, hogy azért a license egy pillanatra felugrik.

Szóval ennyi. 1 órás küzdelem és a BlackBerry nyert. Semmit nem tudtam rá installálni, csak a WordPress-t, de azt sem egyszerűen. A BR Desktop alkalmazása, ami pont ilyen esetekre való (leszedsz 1 jart, vagy jadot a netről és gépről telepítenéd), egyszerűen azt mondta, hogy nem …

Nahh de gondoltam, semmi gond, fel a fejjel, akkor bekapcsolom a BlackBerry szolgáltatást addig is a T-Mobile nál. Hát nem 🙂 felmentem a weblapra, amit nem volt egyszerű megtalálni. Ott meg kell adni a PIN / IMEI párost. Ezzel nincs is gond, de nem engedi. Szépen elmondja mit csináljak a regisztrációhoz, ami persze nem csinál semmit … szóval ez sem megy … ezek után kicsit megfáradtam … Magyarországon semmi sem működik abból ami a fejlett világban már teljesen általános. Lehet felhívom az ügyfélszolgálatot.

Felhívtam hát az ügyfélszolgálatot. Persze fizetős, havi díjjal … hát jó, átgondolom, később vissza hívom. Természetesen nincsen lehetőség arra, hogy csak úgy beállítsunk egy email fiókot, ez sem akadály, akkor majd egy linuxos server megoldja, hisz van 1 IMAP/POP3 serverem! … hát nem … csak Microsoft Exchange, csak Microsoft Server 2003 és hasonlók … 🙁 nahh itt már kezdtem mérges lenni. Jol van, akkor T-Mobile, kapcsolják be. 10 percig: az ön hívása fontos számunkra, máris kapcsoljuk a kollégát .. újrahívás, hátha az is Microsoft … fel is vették, mondom (elcsigázott hangon) kérném, akkor az Instant Email-t. Kérem várjon .. jaj éppen karbantartást végeznek, majd csak 22:30 után. … MI??? HE??? … a szolgáltatás nélkül a telefon maga semmire sem használható, mivel egy teljesen alap készülék (mivel az App World nem megy Magyarországon, így a sok sok szupi appról le lehetett mondani)…

Szóval elment az egész estém arra, hogy életet leheljek a BlackBerrybe. Holnap megpróbálom a bátyámat megkérdezni, hogyan lehet alkalmazást telepíteni, ha Ő sem tud semmit, akkor gond van … eddig az Apple Iphone ja nagyságrendekkel vezet a BlackBerry előtt kicsiny hazánkban!

Viszont történt este 2 jó dolog is.
1. Miközben ezt írom a kismacska it fekszik a karomon, amikor megébred hangosan dorombol 🙂
2. A Pizza Forte nevű pizzériából rendeltünk, egyszerűen hihetetlen finom a pizzájuk!