WP Pluginok

Na aki erre téved és eléggé figyelmes megfigyelhet pár újdonságot a weblapon.
Kicsit nézelődtem és telepítettem pár érdekes plugint a WordPress hez. Meglepődtem, hogy ezek a pluginok milyen jól meg vannak csinálva, de még jobban meglepődtem azon, hogy ezekből a pluginokból van ingyenes és fizetős verzió is! Persze nem mindegyik fizetős, de van.

Az új pluginok:

  • Rating-Widget – ha megnézitek a bejegyzések, hozzászólások alján megjelent 5db csillag, amivel lehet szavazni, hogy mennyire tetszik neked az adott iromány. Nagyon profi felülete van, ahol lehet állítgatni. Ez is az egyik ingyenes / fizetős plugin
  • SFC – Comment – végre nem kell belépned, hogy commentet írj a blogomra, habár eddig is csak Blekinek okozott gondot :). Mostantól elég a Facebook accountodal belépned. Ugyan ez a plugin adja a Like buttont, és minden egyébb Facebook os dolgot, teljesen ingyenes
  • SFC – Register – regisztráció a Facebook accountdal! Csak egy kattintás.
  • WPtouch – na ez egy komoly plugin! Ha bizonyos okos telefonos böngészővel érkezel Blogra, akkor nem az itt látható theme-t fogod látni, hanem a telefonodra optimalizált változatot, ami nem mellesleg nagyon igényesen néz ki, és ami kicsit még meg is lepett, hogy működött! (Phone, iPod touch, Android, Palm Pre, Samsung touch and BlackBerry Storm/Torch)

Mindegyik plugin nagyon jó, és meglepő módon mindegyik működik is. Annak idején nagyon nem értettem egyet azzal, hogy ilyen open source eszközt használjak, mindenképpen csak saját magam által írt dolgok lehettek jók, de azt mindenképpen el kell ismerni, hogy ha meg is tudnám írni ezeket a dolgokat (amiben kicsit kételkedem) akkor sem végeznék ebben az életben.