Lakás és miegymás …

Megint egy nagyobb szusszanat után írok, de hát ez már csak ilyen, ha nincs idő, nincs idő Szomorú arc

De legalább jó hírekkel szolgálhatok, ugyanis végre megérkezett a nappali bútor, amit hajnali 2-ig szerelgettünk is a Bernivel serényen. A végére már nagyon elegem volt, de jól néz ki. Nagyon élvezem, hogy a TV állvány nem akkora, hogy éppen csak elfér rajta a TV, hanem bőven van hely mindennek.

Ha már a mindennél tartunk, akkor jöjjön egy kis kütyü parádé, mert hát mi más is lett volna, persze, hogy vettem pár igencsak hasznos holmit (a Berninek!)! Mosolygó arc

Menjünk sorrendben szépen. Az első egy LG Portable Theater multimédiás merevlemez, (lg.com/hu) ami eleddig igencsak bevált. Kényelmes kis eszköz, lejátszik mindent amivel eddig megpróbálkoztam. Amikor megvettem másnap azonnal Firmware-t próbáltam rajta frissíteni, amivel ott helyben gajra is vágtam, de szerencsére az LG adott ki hozzá hivatalos verziót (ami állítólag magyar, de semmilyen magyarítást nem találtam benne), amivel sikerült helyre raknom a kicsikét, úgyhogy nem csak kidobott pénz volt. Kifejezetten igényes, jól néz ki, jól mutat a nappali bútoron Mosolygó arc

 

A másik a Kinect, amit az XBox hoz vettünk. Na ez egy marha jó találmány! Rettentő mókássak a játékok és jól át is mozgatják az embert. Persze pont egy Airsoftozás után sikerült össze barkácsolnom, úgyhogy a végére már teljesen hulla voltam. Átjöttek ismerősök is kipróbálni, jövő héten már Ők is vettek egyet (nem is tudom, ilyenkor kapok-e valami bónuszt az MS-től Kacsintó arc). Amúgy aki megteheti annak javaslom a beszerzését, nagyságrendekkel jobb mint a Wii.

Több játékot is kipróbáltunk, először is a Kinect Adventures –t, ami Önmagában is több játékból áll. minden féle mozgós, pörgős sport játékok, eléggé mókás Mosolygó arc

Ezután jött a Dance Central, ahol táncolni kell. Egészen olyan mint a Guitar Hero, csak táncban Mosolygó arc hát itt lehetett derülni a tánctehetségeken, főleg mikor hirtelen feltűnt a free style mód Mosolygó arc

 

A Your Shape: Fitness egyszerűen letaglózott. Mindent lemért, karhossz, láb hossz, bicepsz, tricepsz, majd jöhetett a torna, amiből eléggé sok féle van! Nagyon nagyon szuper progi, aki kicsit fitneszezni akar, annak kb kötelező legalább megnézni és el ámulni, hogy hol tart már a tudomány!

 

 

 

Na és a gyerekeknek, egyszerűen kihagyhatatlan (gondolom minden ilyen újítást így fogad az ember Mosolygó arc minden kihagyhatatlan), a Kinectimals. Ennek a programnak a kitalálói nagyot kaszálhatnak, vagy legalábbis remélem kaszálnak, mert egyszerűen fantasztikus “játék”. Tigrist vagy párducot, vagy ilyesmi állatkát kell benne simogatni, meg játszani vele, de az egész animációt, viselkedést, nagyon mókásra fogták. Még felnőtt fejjel is (habár szeretem a cicusokat) tök jól eljátszottam vele Mosolygó arc nagyon nagyon aranyos! A gyereket le lehet foglalni vele jó időre szerintem Mosolygó arc persze jobb lenne, ha magyarul beszélni (kevés 4-5 éves magyar gyerek beszél folyékonyan angolul sajnos …)

 

De, hogy itt se legyen minden fenékig tejfel, kipróbáltuk a Sonic Free Riders-t is, ami komoly csalódás volt. Erősen olyan érzésem volt, hogy egyszerűen csak gyorsan kiadták Kinect re is, hogy hozzon még több pénzt, de a fáradságot már nem vettek, hogy normálisan lehessen irányítani. Szóval ez a progi nem volt jó.

 

Hát plusz kütyüből ennyi, viszont jó hír, hogy sikerült az XBox360 –t és a Windows Media Centert össze kötni, és a Boxon keresztül tudjuk lejátszani a gépen levő videókat! Hurrá! Mosolygó arc

Csata: Los Angeles

Tegnap este sikerült végre megnézni a Föld invázója – Csata: Los Angeles című filmet. Hát mit is mondjak. A kritikusok mind azt írták, hogy nincs benne semmi sztori, ezért nem jó film, aminek én örültem is, egy földön kívüli támadás közben nem sok kedvem van a szerelmi háromszögekhez, meg a borzalmasan mély apai érzésekhez, csak a film elején húzzák meg a ravaszt a végén meg engedlyék el. Az Alien 2. ben maximumig pörgették az ilyen filmekben elviselhető sztori szálat.

 

Csata: Los Angeles
Csata: Los Angeles

 

De sajnos be kellett lássam, hogy a kritikusaink nagyobb semmirekellők mint gondoltam. A filmben van sztori, igaz kissé elcsépelt, meg persze teljesen felesleges, de hát sajnos ma már minden amerikai katonás filmben benne van a bukott hős, akit mindenki szeret, mert hát ugye népszerűsíteni kell a hadsereget.

No, de a film. Én személy szerint eléggé nagyot csalódtam benne. Azt hittem majd valami nagyon látványos borzalmasan lövöldözős, robbantgatós, rémes földön kívülis lesz, ehhez képest mászkálnak egy kicsit a ködben, meg a sötétben, látnak pár nagyon elmosódott földön kívüli sziluettet. Amikor közvetlen közelbe kerül egy akkor is félhomály van, és éppen “pörögnek” az események, így sokat nem látni belőlle. A hadseregtől kaptak pár helikoptert, meg 1 tankot … de ezt azért a jó öreg A függetlenség napja is símán felülmúlta.

Szóval fura volt, itt ott kissé unalmas is, mert hát már jó előre lehetett tudni, mi fog történni, mivel láttuk mar millió másik filmben kb pontosan ugyan ezeket a jeleneteket, csak lehet éppen Tigris tank volt az UFO repülő helyén. Ettől függetlenül aki nagyon oda van az Amerikai Tengerészgyalogságért, vagy az UFO kért, annak ajánlom a filmet, mert végülis nem kínszevedés, de aki jól akar szórakozni valami UFO támadós filmen, annak inkább a Függetlenség napja való.

Remélem azért lesz még ilyen film, ahol jönnek az Alienek és mi jól szétrugjuk a hátsójukat, csak ne legyen újabb Világok Harca, vagy Csata: Los Angeles 🙂 se a sztori nem kell se a köd.