BlackBerry OS 6.0 ???!!!

Ééééééssss igen! Itt a 6 os OS a BlackBerry re. 1- 2 képet láttam arról, hogy hogyan fog majd kinézni, és remélni se nagyon mertem, hogy a 9700 Boldra is ki fog jönni, de hála Meier barátomnak, aki informált, tegnap felinstalláltam az új OS-t a telefonomra.

Hát komoly változások történtek. Amikor először láttam a BlackBerry 5 öt, megijedtem. Komoly grafikai visszalépés volt az Iphone vagy akár a Windows Mobile után. Egyszerűen borzalmas volt. Sima fekete betűk egymás alatt … ez volt a menü, minden elem csak egy odadobott, kifejezetten gyengén megrajzolt elem volt.

Nah de a 6 os OS. Rengeteget léptek előre, feltételezem az Iphone és a Windows Mobile 7 miatt. Az alap felület (ami eddig is igényes és viszonylag mutatós volt), most még többet fejlődött. Nem csak hogy szebb lett, de használhatóbb is. Végre nem pattognak a dolgok, hanem csúsznak, fadelnek, mozognak.

Maga a Tálca is jobb lett, nem egy új ablak, hanem rácsúszik a kezdő képernyőre. Mind a tálca, mind a főképernyő is “fel lett osztva”, illetve, több lett belőle. Létrehoztak kategóriákat, amik között lehet lapozni, így igazából nem is 1 tálcád van, hanem több. A programokat sokkal jobban lehet rendezni.

Nah de a leglényegesebb szerintem, hogy a belső menü rendszert teljesen újra dolgozták. Eltűntek a nagyon ronda fekete betűk egymás alól, helyette egy igényes, elegáns és szép menü lett.

Ilyen volt …

BlackBerry 9700 OS5

és ilyen lett …

bbos65_360x480

 

Jelentős grafikai javulást értek el, ami sokkal vonzóbbá teszi a telefont szerintem mindenki számára.

A fórum ahonnan leszedhető a 9700 ashoz az új OS, és számos hasznos leírás található! Fontos, hogy elolvasgassuk Őket, hogy az update után is működjön a telefonunk! Mosolygó arc

http://forums.crackberry.com/f95/leaked-9700-os-6-0-0-344-findings-fixes-545423/