Huha …

Huha mennyi minden van itt .. lett új Windows Live Writer 2011 … csak épp ha jól látom nincs benne normális helyes írás ellenőrző … ez nem jó. Huh szerencsére be lehetett kapcsolni a magyart Mosolygó arc

Noh, hát mi is történt? Kezdjük a WoW al Mosolygó arc. Bernivel ugye már lvl5 ösök voltunk az Arathor szerveren, ma eljutottunk lvl10 ig, Tranquilien JÖÖÖVÜÜÜNK Mosolygó arc. Reggel viszont Celionnal (shadow priest) pvp ztem egy kicsit. Itt max 20 sec mire behív és Av nem az elrohanós módon megy, ami jó, viszont kb. 1 meccset sem nyertünk. De legalább van pvp.
Nahh ezzel ki is beszéltem minden érdekességet a WoWról és a mai napról.

Hát ezen kívül? Ó jaj igen. Megnéztük Az Admirális című orosz filmet, ami az I. és II. Világháború közti Oroszországról, polgárháborúról szól. Kifejezetten jó film volt, annak ellenére, hogy valami egészen mást vártam. Szépen megvan csinálva, akárcsak egy igazi Hollywoodi produkció, bőven van benne izgalom, szerelem, dráma, látványosság, mindezt úgy, hogy nem a kivillanó mellek és a fröcsögő vér van a középpontban. Szóval csak ajánlani tudom.

A másik film amit megnéztünk A Halálos Temetés. Hát … Martin Lawrence, Chris Rock, Danny Glover ennél SOKKAL többre képes. A film kifejezetten gyenge volt, alig 1-2 jobb poénnal, de semmi más. Hamar el is aludtam rajta Mosolygó arc 

Ági felhívta a figyelmem, hogy nem is meséltem arról, hogy milyen jó kis villanyszerelés folyt itt nálunk a múlt héten. Az egyik konnektor ívet húzott, úgyhogy az kiesett a “rendszerből”. Berni és én elmentünk a Berni szüleihez, és csak este fele jöttünk haza. Azt láttam, hogy teljesen sötét van, már már kezdtem örülni, hogy senki nincs itthon, mikor kiderült a 2 okos villanyszerelő mesterünk nekiállt, hogy megjavítsák a kiégett konnektort. Kicserélték, összekötögették, áram vissza. Nos, az a konnektor nem ment, de nem ment a lakás másik fele sem már Mosolygó arc itt ott volt villany, de nem mentek a számítógépek. Mikor felmerült az ötlet, hogy leverik a csempét, hogy hozzáférjenek egy dobozhoz, ami lehet ott van valahol mögötte, döntöttem úgy, hogy hívjunk egy hivatalos villany szerelőt. Áh megoldjuk! Azonnal Al Bundy és Jefferson D’Arcy jutott eszembe, amikor villanyt szereltek és mindkettőjüket megrázta az áram Mosolygó arc nah hát az vicces volt. A szerelő persze elkért egy nagy rakás pénzt a kiszállásért és a végén felkapcsolt még 1 kapcsolót, amitől aztán lett áram Mosolygó arc

Szóval tréfásan telt az este, azóta Foxot nem engedem semmit sem megszerelni Mosolygó arc

Az élet apró? örömei

Huha, egy ilyen komoly cím után mi lehet az ami történt? Hát sok minden.

Hol is kezdjem, talán annál a pontnál, amire a legbüszkébb vagyok. Nemrégiben a Curse.com om (ami a World of Warcraft nevű szerepjáték addon gyűjtő oldala) jelezték, hogy az általam írt addont nagyon várják, hogy frissítsem, mert szeretik. Ez az addon a Crit King, amit még Taszi kérésére csináltam, annak idején TBC ben. Jaj régi szép idők.

Ezzel kapcsolatos, hatalmas hír! Berni beadta a derekát is kipróbálja a WoW ot! Igen igen! már lvl3 asok vagyunk, Burning Blade szerver alli oldal. Ha tetszik neki remélem majd rá tudom venni, hogy horda oldalon játszunk, indít egy szépességes Blood Elfet és végre tudunk majd együtt játszani, szórakozni. Még nagyon az alapokat tanulja szegény, miközben én meg ott pörgök forgok körülötte, de emlékszem, hogy hát komoly küzdelem volt nekem is az első 3D –s játék, na meg a WoW is. Szóval bizakodom, reménykedem, ha minden jól megy Halálszárnyat közös erővel fogjuk elpusztítani! 🙂

Aztán … hát ez annyira nem jó hír, de végre beszéltünk egy tanácsadóval lakás ügyben, el is szomorított, de azért mondott jó dolgokat is. Először is a házhoz minimum 25% önerő kell, ami úgy 5 millió forint, mert egy normális méretű lakás úgy 20 millió körül mozog. Viszont majd csinálunk ilyen takarékossági valamit, ahová havonta fizethetünk be pénzt és 10-15 év múlva ki is vehetjük. Én még azt sem értem, hogy 10-15 év múlva hogy fog többet érni az, amit most beteszünk … (10 évvel ezelőtt valaki betett 5000 ft ot, azzal most … a … :)) nahh de hát biztos jó lesz, nálam okosabb emberek szerint, úgyhogy spórolunk. Habár meg kell legyen az új lakás 2011 nyár elejéig, mert innen menni kell, még 1 évet nem húzunk le.

Noh mi van még. Jaj filmek, filmek, filmek …
Megnéztük a Jonah Hex –et. Hát így egynek elmegy, de nem volt az igazi. Nem volt vicces mint a Vadiúj Vadnyugat, viszont hasonló mennyiségű butasággal volt megtömve. Szóval az ember elnézte, de a végét úgyis tudja. A filmben Megan Fox volt az egyetlen látni való, de hát Őt meg nézze aki nagyon unatkozik.

A másik film, amivel volt szerencsénk megismerkedni a Végrehajtók. A sztori szerint a nem messzi jövőben a 3. világháború után van egy cég, aki mű szerveket árul, hitelre akár. Aki nem tud fizetni ahhoz elmennek ilyen végrehajtó emberek és kivágják belőlük a szerveket. De semmiféle bírósági végzés, ott akár a metró közepén egy hatalmas Bowie késsel. Hát ez is egy látványos film, persze csak ha belegondolunk milyen borzalmas üzlet lenne, hogy sok sok pénzért szerveket állítasz elő, majd odaadod olyanoknak akiknek nincs pénze (hitelre), majd jó sok pénzért tartasz embereket, akik drága technikával elmennek a nem fizető nincstelenekhez visszavenni a használt szerveket … és persze mindeközben senki nem állít meg, hogy hé barátom, észnél vagy? … gyerekeket, nőket, öregeket simán kaszabolnak a filmben, mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül. Biztos volt valami mondani valója is a filmnek (mert a főhős egyszer csak megjavul …) de a mészárlás közepette nem nagyon vettem észre. Egyszerű véres akció, egyszer meg lehet nézni, de erősen a felejtős kategória volt számomra.

A 3. film amit megnéztünk, Jackie Chan és Jet Li “filmje” A Tiltott Királyság. Hát sokat nem vártam a filmtől, csak hogy legyen kicsit vicces, tele jó verekedéssel, meg ne legyen űber brutál gagyi … nos, nem kellett csalódnom. Egyszerű, verekedős, szép kínai lányos(?) akció, jót lehet rajta szórakozni, nem ömlik a vér, nincs tele borzalmas szerelmi jelenetekkel és nem vitték túlzásba a számítógépes grafikát sem, szóval ajánlom aki egy nagyon könnyed kis kikapcsolódásra vágyik.

Huh jó sok lett, legközelebb majd rövidebbre fogom 🙂

Valaha volt …

Juj de nagyon régen volt az, amikor ide írtam. Sajnos most jól elhanyagoltam a blogomat, de hát azt hiszem néha néha egy kis pihenést szabad beiktatni … csak sajnos nem pihentem. Jó sok minden zajlik egyszerre, csak hogy biztos legyen az őrület …

Noh, de nézzük mi is történt, történik …
Először is lakásokat nézünk teljes gőzzel, hisz ideje saját fészekbe költözni. A 2 macska már nem fér el 🙂 úgyhogy szabad időben a várost járjuk és vadidegenek házába mászkálunk be. Ez a még jobbik eset, mert láttunk 1-2 juj most épült “szuper” házat … a 20 milliós kategóriában, de hát oda akkor se költöznék, ha Ők fizetnének. Viszont lehet találni igazi gyöngyszemeket is, ahova viszont nagyon szívesen mennénk, csak hát nem könnyű összeszedni sok sok millió forintot, hogy a kezdő részletet az ember ki tudja fizetni.
Szerencsére az én drága párom sokat segít ebben. Segít? Kb Ő csinál mindent én csak néha beleszólok, hogy nem tetszik, nah meg én vezetem a kocsit 🙂

A munkáról is mesélnék, de azt nem lehet, úgyhogy nem teszem 🙂

A filmek … hát VÉGRE ITT VAN A JIM SZERINT A VILÁG 5. évadja! Hát, megint csak sokat lehet mulatni rajta, közben vadul nézzük a Star Trek Enterprise-t is, a 4. befejező évadot. Sajnos abból csak annyit csináltak.

Próbálom megnézni A Tiltott Királyság című Jackie Chan és Jet Li filmet, ami hát nem más mint egy kis verekedés némi humorral fűszerezve. Sajnos fáradt voltam, de most hétvégén meglesz ez is és a Jhona Hex is remélem.

Próbálok kicsit sűrűbben is írni, a sok sok érdekességet elmesélni, ami nem történik meg velem 🙂

Apropó! A szomszédasszony ma estére valami társasági életet tervezett, amiből nem lett semmi … nahh majd jól megkérdezem. Azért hozzá kell tenni hogy 21:00 ra értünk haza … de akkor is 🙂

Daybreakers, Vámpírok kora

Nos, megnéztük. Hát azt hiszem nem nagyon kell elolvasgatnom a kritikákat a filmekről, mert sose jönnek be, mint ahogy most se. A kritika szerint egy jó vámpíros film … de sajnos nem az. Maga az alap ötlet eléggé gagyi, a főszereplő borzalmasan naív, a világ rettenetesen gonosz és félelmetes, miközben a vámpírok kedvesek, csinálják az átlag ember munkáját, mert hogy abból lettek. Természetesen az egyik amerikai szenátor az emberekért küzd, akit aztán jól le is ölnek, de mindenki vért iszik, amit emberekből szipolyoznak ki. A metróban véres kv-t árulnak, de másnap kb már mindenki vérhiánnyal küzd és jönnek az elkorcsosult vámpírok, akik magukból esznek …

Hát szóval ilyen egyszer az ember megnézi és elszörnyed, vannak benne csúnya véres jelenetek, de mással nem is “büszkélkedhet” a film. Ennél azért lehetett volna sokkal normálisabbat és izgalmasabbat kihozni ebből a sztoriból.

Egyszóval nekem nem jött be 🙂

Egy új jövevény.

Hát nagy az öröm a házunk táján, ugyanis 1 nagyon aranyos fiú kiscica került hozzánk. Nagyon édes, nagyon játékos és nagyon szép.

Nem nagyon tudtunk neki nevet adni, de hát mint mindig most is az élet szállította a megoldást. Az első este a Berni hozott nekem vacsorát a kismacska pedig azonnal megőrült. Minden erejét bevetve (azért van neki), hatalmas nyávogások közepette próbált a tányérhoz jutni, és mindent felfalni belőle. Természetesen kapott egy kicsit, csevapcsicsa volt, 3 at meg is evett ott helyben, mire a hiszti kicsit abba maradt. Ezért el is neveztük Zabinak, a zabbancsból rövidítve. Remélem mondanom sem kell, hogy sem erre, sem semmi másra nem hallgat, tehát átlagos, normál cica.

Zabi

Természetesen azonnal megszerettük és szerencsére neki sem kellett sok idő, hogy hozzánk szokjon. Azóta a nővérét kitúrta a saját ágyából 🙂

Sajnos szegénykémnek baj van a jobb szemével, ami a képen nem látszik, de reméljük, hogy az orvos még ki tudja kezelni, de azért nem komoly.

Szóval Zabi nagyon aranyos, nagyon hálás, bújós, játékos cica, aki képes hajnal 3:40 kor is átrohanni az emberen 🙂

 

Noh, de hogy ne csak állandóan a macskákról beszéljek, ma kicsit World of Tanks –oztunk, ráadásul 3 an! Jött Xenoon egyik ismerőse Tiger I el, így 2 Tiger I és 1 Pantherrel tudtunk menni. Hát … lehengerlő volt 🙂 nem csak nekünk de az ellenségnek is. Ezt a játékot nagyon eltalálták a készítők. Egyszerű, de nagyszerű, érdemes kipróbálni, főleg mivel ingyenes lesz (mikró tranzakciós, tehát ha akarsz vehetsz goldot, de anélkül is ellehetsz).

Nahh és most jöhet a Vámpírok kora című film, amit a szomszédasszony le is húzott egyből. De hát neki sok minden nem tetszik 🙂 kíváncsian várom.

Daybreakers